Dežela Refoška

Ko se na poti s celine približujemo obali slovenskega morja, nas pod sivo, trdo in prepihano kraško steno pozdravijo sončna pobočja šavrinskih hribov in slemen, posajenih z vinsko trto, oljkami, češnjami, figami in mandljevci.

To je Dežela Refoška, dežela prijaznih in gostoljubnih Istranov, dežela najbolj črnega vina vseh črnih vin.

Vinska fontana

Degustirajte vrhunska lokalna vina in okusite domače istrske narezke ob najlepšem razgledu v slovenski Istri. 

Vinski raj

V naših sodobnih hiškah, ki so postavljene v rustično okolje, lahko uživate v bazenih, vročih kopelih ter se sprostitepred odhodom na avtentična istrska doživetja.

Koprski vinorodni okoliš, ki meri 2400 hektarjev spada v 7055 hetarjev obsegajočo slovensko vinorodno deželo Primorsko. Poteka ob obali tržaškega zaliva od meje z Italijo pri Debelem Rtiču, preko Izole, Pirana in Sečovelj do slovensko-hrvaške meje. Koprski vinorodni okoliš spada v podnebno najtoplejše slovensko območje.

V največji meri vzgajani trti sta refošk in malvazija, sicer pa tukaj uspevajo še cabernet-sauvignon, merlot, chardonnay, sivi pinot itd.

Doživetja

Za vas smo pripravili prav posebna doživetja, preko katerih boste spoznali naravno in kulturno dediščino Marezig in Slovenske Istre.

Izleti z vinskim avtobusom

Starodobni ameriški šolski avtobus smo preoblikovali v sloviti vinski avtobus. Vožnja brez strehe po istrskem podeželju in dobra družba vselej zagotavlja nepozabno doživetje.