Return of products

Pri pogodbah sklenjenih prek spletne trgovine, ima potrošnik pravico (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti), da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju PA3K d.o.o. sporoči (e-naslov: info@marezige.si) da odstopa od pogodbe (ni potrebno navesti razlogov). Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor).

Kupec nima pravice do odstopa pri pogodbah za blago:

– ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika (prilagojeno njegovim osebnim potrebam),
– ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo,
– ki ima vidne sledi uporabe ali montaže izdelka (prah, dlake, praske, madeži, umazanija – higienska oporečnost),
– ki je vrnjeno neločljivo in pomešano z drugimi predmeti.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti podjetju v 14 dneh po obvestilu podjetja o njegovem odstopu. Blago oz. izdelek naj kupec vrne v originalni nepoškodovani embalaži v izogib zmanjšanju vračila kupnine. Kupec naj ob vračilu v pošiljki priloži še kopijo originalnega račun in morebitno drugo pripadajočo dokumentacijo. Embalaža izdelka mora biti nepoškodovana.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti izdelka, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Vračilo plačil bo podjetje PA3K d.o.o. opravilo najkasneje v 14 dneh po prejemu odstopa od pogodbe. Podjetje PA3K d.o.o. si pridržuje pravico zadržati vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler ne predložite dokazila, da ste blago poslali nazaj. Prejeto kupnino bo podjetje vrnilo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je kupec uporabil ob nakupu, razen če ni izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva. V primeru plačila po povzetju, bo podjetje denar nakazalo na kupčev transakcijski račun.

Rok za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe teče pri dobavi blaga od dneva, ko je kupec sprejel blago, pri opravljanju storitev pa z dnem sklenitve pogodbe ali z dnem, ko je podjetje izpolnilo to obveznost.

Odstop od pogodbe kupec uresniči tako, da pošlje nedvoumno izjavo o odstopu od pogodbe preko elektronske pošte na info@marezige.si. Šteje se, da je kupec podal odstopno izjavo pravočasno, če jo pošlje v roku, določenem za odstop od pogodbe.

Naslov za vračilo blaga po pošti:

PA3K d.o.o.
Marezige 24
6273 Marezige
Slovenia